دوشنبه ۸ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۳
روحانی پاکستانی: عزاداری سیدالشهدا (ع) نماد وحدت، بیداری و مقاومت در برابر ظلم است

حوزه، حجت‌الاسلام سید ضیاء الحسن نجفی، در سخنانی اظهار داشت که عزاداری امام حسین (علیه‌السلام) پیام‌آور حق‌طلبی، وحدت و مقاومت در برابر ظلم است و امروز نیز جبهه حق و باطل به‌روشنی قابل تشخیص است.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ضیاء الحسن نجفی، دبیرکل وفاق المدارس الشیعه پاکستان، در سخنانی درباره برگزاری مراسم عزاداری عاشورای حسینی، ضمن قدردانی از فضای آرام و منظم عزاداری‌ها در سراسر کشور، اظهار داشت: خوشبختانه امسال در مجموع، مراسم عزاداری، مجالس و دسته‌های عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام در بیشتر مناطق پاکستان با آرامش، امنیت و نظم مطلوب برگزار شد و این مسئله نشان‌دهنده همکاری مردم، مسئولان و نیروهای امنیتی در حفظ حرمت این ایام مقدس است. از این رو، ما از عملکرد، سیاست‌ها و تدابیر دولت در برقراری امنیت و مدیریت مراسم عزاداری تقدیر و تشکر می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات و محدودیت‌هایی که در بعضی مناطق برای عزاداران ایجاد شده بود، تأکید کرد: در مواردی مشاهده شد که برخی مأموران انتظامی و مسئولان محلی از حدود اختیارات قانونی خود فراتر رفته و در مسیر برگزاری مجالس و دسته‌های عزاداری موانعی ایجاد کرده‌اند. این‌گونه اقدامات نه‌تنها موجب رنجش مؤمنان و عزاداران حسینی می‌شود، بلکه با اصول آزادی‌های دینی و حقوق شهروندی نیز سازگار نیست. از این‌رو، از دولت می‌خواهیم با افرادی که مانع برگزاری مراسم دینی مردم می‌شوند برخورد قانونی کرده و زمینه را برای برگزاری آزادانه و باشکوه مجالس و شعائر حسینی فراهم سازد؛ تا چهره واقعی آزادی مذهبی در پاکستان، آن‌گونه که مورد نظر بنیان‌گذار این کشور، قائد اعظم محمدعلی جناح بود، در عمل نیز آشکار گردد.

دبیرکل وفاق المدارس الشیعه پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: عزاداری برای حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام هرگز اقدامی علیه یک مذهب، گروه یا حکومت خاص نیست، بلکه هدف اصلی آن، ابراز محبت و ارادت به امام حسین علیه‌السلام و رساندن پیام جاودانه کربلا به بشریت است. حضور گسترده و پرشور مردم در مجالس و دسته‌های عزاداری امسال، به‌خوبی نشان داد که پیام عاشورا همچنان زنده است و دل‌های انسان‌های آزاده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: محرم الحرام و عاشورا تنها متعلق به یک مذهب یا قوم خاص نیست، بلکه پیام کربلا پیامی جهانی و انسانی است که همه انسان‌های آزاده، فارغ از رنگ، نژاد، زبان و مذهب، می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. قیام امام حسین علیه‌السلام برای دفاع از حق، عدالت، کرامت انسانی و حفظ اسلام ناب بود و به همین دلیل، حادثه کربلا تا امروز الهام‌بخش ملت‌ها و آزادگان جهان باقی مانده است.

حجت‌الاسلام سید ضیاء الحسن نجفی با اشاره به افزایش روزافزون حضور مردم در مراسم محرم گفت: افزایش چشمگیر شمار عزاداران و شرکت‌کنندگان در مراسم‌های حسینی در هر سال، نشان‌دهنده آن است که پیام کربلا نه‌تنها فراموش نشده، بلکه روزبه‌روز در دل‌های مردم نفوذ بیشتری پیدا می‌کند. این مسئله بیانگر آن است که روحیه ایثار، مقاومت، حق‌طلبی و مبارزه با ظلم که در کربلا تجلی یافت، همچنان در جهان زنده و اثرگذار است.

وی در ادامه با اشاره به تحولات سیاسی جهان اسلام اظهار داشت: امروز نیز می‌توان جلوه‌های تقابل حق و باطل را در حوادث منطقه و جهان مشاهده کرد. ملت‌هایی که در برابر ظلم، اشغالگری و استکبار ایستادگی می‌کنند، در حقیقت ادامه‌دهنده راه حسینی هستند. وی با اشاره به فشارها و اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: عقب‌نشینی‌ها و ناکامی‌هایی که دشمنان اسلام در برابر جبهه مقاومت متحمل شده‌اند، نشان‌دهنده تأثیر ماندگار فرهنگ عاشورا و پیام کربلا است.

دبیرکل وفاق المدارس الشیعه پاکستان همچنین خاطرنشان کرد: ماه محرم، ماه یادآوری بزرگ‌ترین حماسه حق‌طلبی تاریخ اسلام است؛ ماهی که در آن، جبهه حق به رهبری امام حسین علیه‌السلام در برابر جبهه باطل به سرکردگی یزید ایستاد. این تقابل میان حق و باطل، محدود به زمان خاصی نیست، بلکه تا قیامت ادامه خواهد داشت و انسان‌ها در هر عصر و زمان باید جایگاه خود را در این نبرد تاریخی مشخص کنند.

این روحانی پاکستانی در پایان سخنان خود اظهار داشت: پیام عاشورا این است که هر قدرت و جریانی که در برابر حق، عدالت و ارزش‌های الهی قرار گیرد، سرانجام محکوم به شکست و نابودی خواهد بود. امروز نیز شناخت جریان حسینی و یزیدی چندان دشوار نیست. جنایات و ظلم‌هایی که در غزه علیه مردم مظلوم فلسطین صورت می‌گیرد، حملات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا از این اقدامات، به‌روشنی نشان می‌دهد که جبهه حق و باطل در عصر حاضر چگونه در برابر یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند. سکوت بسیاری از کشورهای اسلامی در برابر این فجایع نیز مایه تأسف و نگرانی عمیق امت اسلامی است.

وی تأکید کرد که ملت‌های مسلمان باید با الهام از پیام عاشورا، در برابر ظلم، بی‌عدالتی و تجاوز ایستادگی کنند و با حفظ وحدت، بصیرت و آگاهی، راه امام حسین علیه‌السلام را ادامه دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha